Hej tonårs Lina!

Vi tar det här i punktform.
 
 • När de kallar dig för hora så kan du förklara för dem vad det betyder för uppenbarligen så vet de inte det. De ska inte få dig att känna dig dålig för att du gillar att prata med killar. De säger att du flirtar med alla men det är män som inte kan acceptera en glad och trevlig tjej utan att tro att hon vill någonting annat. 
 • Var inte rädd för tamponger, de kommer göra att du inte behöver mensa ner sängen varje gång du har mens. Men det bästa är att köpa en menskopp. 
 • Var inte rädd för att visa dig naken, det är bara på film de ser ut så. Du har en fantastisk fin och bra kropp. Ingen tycker att du är äcklig.
 • Människor som nedvärderar dig, inte uppskattar dig eller får dig att känna dig nere på något vis förtjänar inte att finnas i ditt liv. 
 • INGEN ANNAN än du bestämmer över hur du ska se ut, du får ha säkerhetsnålar på byxorna om du vill det, du får ha trasiga kläder om du vill det och för guds skull du behöver inte raka muttan för att killarna vill det. Det klias, är obekvämt och svettigt. När Bobbo säger till de andra i klassen att du är hårig så säger du att det inte är ditt fel utan att det är evolutionen. 
 • Du kan inte rå för att du har håriga armar så alla som kommenterar det kan dra åt helvete! Jag är stolt över att du brytt dig så lite som du gjort över det! 
 • Säg ja till det du vill göra, var inte rädd, ta för dig, för fan vad du tjänar på det. Samtidigt ska du absolut säga nej till det du inte vill göra eller inte tycker är rätt. Om någon ifrågasätter så är det dem det är fel på och inte dig.
 • Onanera om du vill det, men känn dig inte dum om du inte vill det heller. Men bli inte äcklad av dig själv utan lär dig uppskatta och älska din kropp, det är en bra maskin. 
 • Du är fruktansvärt sockerberoende. Det är socker och mjöl som gör att du fiser hela tiden. Du mår inte bra av det. Hitta en hobby istället.
 • Sök upp böcker av Mia Törnblom, de kommer att hjälpa dig.
 • Bli insatt i feminismen, blir du det kommer du må både bättre och sämre, du kommer förstå varför vissa saker är på vissa sätt och det är tragiskt. Du kommer också förstå att det inte är dig det är fel på vilket är fantastiskt. 
 • När mamma säger att elaka människor kanske inte har det så lätt och att det är därför de beter sig som du gör så säg ifrån, det finns inte en enda ursäkt till att man är elak. Du har inte heller haft det så lätt och du är inte elak. Elaka människor måste lära sig rätt och fel.
 • Känn dig aldrig korkad eller dum för att du inte vet allt som andra pratar om, du kommer att hitta på ett ordspråk i framtiden "det är faktiskt inte så lätt att veta allt man skiter i". Men det är ju faktiskt så att innan man hört det första gången så kan man ju inte veta. Det är ju hur logiskt som helst. Du är inte dum för det.
Du är en fantastisk människa Lina, du står för vad du tror på och är ärlig och smart. Lär dig att killar inte är livet, utan en kille är du lika bra tjej. Var med människor som får dig att må bra och skit i dem som får dig att vara rädd för att vara du. Du ska alltid vara du! DU ÄR BÄST!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0