Vem tar hand om hösten?

Hösten är mysig, och min nya sjal kommer ta hand om den.
 

Indiska, probably the most beautiful store in the world

from last year.
 

För ett år sen såg jag ut såhär

Såhär snygg var jag då jag klippte av mig allt håret, jag är sugen på det igen.

 

Har det riktigt fint hemma just nu

Det är såna här stunder jag aldrig vill flytta härifrån. Jag älskar ju den här lägenheten egentligen. Synd bara att det är så trångt att vara två. Ett fönster putsat, bytt gardiner, dammtorkat, diskat, tvättar fortf och rensat massa skåp och lådor. Det känns så befriande att rensa och kasta saker. Det är ju helt sjukt. Hur kan man samla på sig så mycket onödigt skit? I helgen ska jag gå igenom mina papper också och kasta allt som inte är viktigt och resten ska jag sätta in i en pärm. Vuxenpoäng or what?
 
 

Tröjan jag fick av fina Joel i Övik

Jag städar, tvättar och diskar. Blev en sån dag idag. Ska nog gå och träna sen också! Sen borde allt kännas fräscht och fint. Skulle behöva putsa fönstrena också. Får se om man tar sig ett ryck på det med då man ändå håller på :) VILL dock ha nya dukar och gardiner. Som vanligt ;) Men är less på alla skitiga och knöliga fula dukar som inte matchar. Och fina lila gardiner från åhlens vill jag ha.
 
 

Världens finaste salt och peppar kar


Nu är jag pank och fågelfri

Nu har jag i alla fall grunden klar till bloggen. Nu är det allt småpill som ska göras. Det jag hade jobbat med så länge. Alla små detaljer som texter, rubriker, datum, m.m. Lär väl aldrig bli nöjd igen. Hur som haver så kommer den byggas på sakta men säkert. Så om ni tycker någonting ser konstigt ut så ska det säkert inte vara så ;) haha

Världens finaste lilla mumin

Den som vill skänka fler muminglas till mig är hjärtligt välkommen. Hade jag ätit kolhydrater så skulle jag handlat upp hela max för längesen, men jag får hålla mig till lowcarb burgaren och således vara utan fler muminglas. Tår i ögat.

Rött, rutigt med en nypa av höst

Finaste scarfen, halsduken. LOVE.

 

Jag förstörde min designjävel

Jag är inte alls bitter. Jag råkade bara försöra flera års av pill i stilmall och kodmall. Jag hade det så perfekt och jag förstörde allt. Nu har jag börjat om. Därför ser det ut som bajs. Jag jobbar på saken och jag ber om ursäkt för röran.

You are my african queen, a girl of my dreams.

 
 

Inte lika häftigt som man kan tro

Hade höga förväntningar på detta kaffe från indiska, men det var inte så coolt som jag hade trott.

Some things are new here


Det kommer annat emellan och det är bra


Ett besök i Örnsköldsvik kan se ut såhär


Har en ny frisyr


Fin helg i Övik hos Josefine, Robert och Tusse

Kom idag hem från Övik efter att semestrat hos Josefine och Robert. Har varit riktigt mysigt och skönt att komma bort. Tog en sväng på Ikea på hemvägen dessutom. Sitter just nu med svinont i benen och drömmar om att flytta till större. Var lite jobbigt att vara på ikea och inte kunna handla allt man ville ha för vi har det så trångt. Men om det går bra på måndag så kanske vi kan bredda utbudet på vårat sökande efter större boende :)
 
 
 
 
 

Är-hyper-jätte-baota-cp-lycklig

 
 

Strax iväg på jobbelijobb

Traskar iväg på lite jobb, men först borsta tandarna noga och en sväng om på favoritlåten. Såhär tänkte jag se ut.

Om sanningen ska fram

Jag njuter idag, känns som att det här kommer bli en superduper bra vecka! Lite bio, lite hångel, liite jobb, massa träning, lön, åka till övik och bara njuta av att få vara ledig samtidigt som Joel för en gångs skull <3 Jag gillar det. Jag känner mig dessutom ganska snygg, det börjar bli resultat, det känns så jävla skönt att slutat att väga sig och bara titta i spegeln. För jag ser ju skillnad, men det gör inte vågen. Och att våga äta, jag är ju dum i huvudet när jag väger mig och slutar äta för då tror jag att det ska bli resultat. Efter min egna forskning så vet jag ju att det inte funkar så. Jag går ner mer då jag inte är rädd för att äta. Så är det.
 
 

Västerbottenpaj a la LCHF

 
VÄSTERBOTTENPAJ (LCHF)

300 g riven västerbottenost
4 ägg
2 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
Riven muskot

Tillbehör:
Creme fraiche
Finhackad rödlök
Röd stenbitsrom
Gräslök
Svartpeppar

Gör så här:
Smörj en pajform med smör. Fördela ut den rivna osten i pajformen. Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt, svartpeppar och lite muskotnöt. Häll äggblandningen över osten. Gratinera i ugnen 20-25 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. Låt pajen svalna. Skär upp lagom portionsbitar och lägg upp på tallrik, värm lite i micon om pajen blivit kall. Servera med creme fraiche, finhackad rödlök, röd stenbitsrom, gräslök och svartpeppar.
 
(Jag hade dock ingen muskot)
 
RECEPTET KOMMER HÄRIFRÅN

Såhär ser den vita söta skålen ut


Två gamla bilder på mig

 

Jag tror inte på en tom rymd, jag tror på stjärnornas lyster.

Av någon konstig anledning så känns livet lätt idag. Jag gillar det. Jag hoppas det håller i sig ett tag. Har inte bestämt mig om jag ska dra på gymmet nu eller om jag ska dra med mig joel på promenad senare. Kanske ska göra båda? :) Det blir nog en bra dag i alla fall. Ska handla och baka lite till pappas kalas imorgon. Köpa present och njuta av solen. Det blir fint.
 
 

Jag tror inte på slump, jag tror på ödet

 

Nu fick jag en aha upplevelse

Läste det här och såg ut såhär:
Vilken jävla dumskalle jag är. Måste jag ha så jävla bråttom?
Sluta jiddra nu Karolina och fortsätt som du gör så blir det bra tillslut.

Någon som vill köpa min vita skinnväst från Gina tricot?

Jag har använt den två gånger och jag har så himla mycket grejer så jag måste låta den gå. Fast den är så himla fin. Så om du är intresserad att köpa den så kommentera inlägget här. Jag kan skicka den för en fraktavgift förstås. Köpte den för 500 kr ny och tar kanske 350 för den nu?  Storlek 38
 
 

Jag tog en prästkrage i min hand.

Idag ska jag faktiskt jobba, känns lite overkligt om jag får säga det själv. Får se hur upplägget och sånt ser ut nu iaf för det nya året. Fantastiskt väder dessutom, ska man försöka skynda sig ut innan? Jag börjar ju faktiskt klockan 13 :) Hiho! NU: KAFFE. IMORGON: Pilgrimstad <3
 
 

Nånstans där i tomheten finns du

Har varit ute och gått med finsara :) Så nu är jag färdig tränad för dagen. Körde ju 600 kalorier på crosstrainern och styrka på överkropp innan idag också! Får se om man tar sig upp imorgon :) Har tränat hårt i tre dagar nu. Men jag vill se resultat! Hur svårt ska det vara? Nu ska jag kika på how I met your mother och mysa ner mig under täcket! Imorgon blir det jobb!
 
 
 

Citronglass toppad med sommarens goda

 
Rysk yoghurt
Grädde
Citronsaft
Citronskal
Steviaströ
 
Blanda efter smak och häll i glassmaskinen, om du inte har någon så häll satsen i en bunke och rör om då och då tills det är fryst.



Testade lite frisyrer, vilken är bäst?

 

Den som fråga

Till den som frågade vart jag hittade den söta lilla skålen för tio kronor (Du skrev anonymt, därför svarar jag i bloggen) så finns dem på Dollarstore. Finns även på åhlens och hamngatan 8 men de kostar 25 samt 29 kr styck.
 
 

Avis på Miley Cyrus nya frill, FAN VAD SNYGGT!


Platsen där jag skulle säga ja till mannen i mitt liv

Såg i bajstidningen att dom ska riva och bygga ett nytt fik där mannen i mitt liv skulle fria till mig. Jag hade ju planerat det in i minsta detalj. Ni vet, ungefär som i rymden finns inga känslor när Simon fixar en dejt till Sam och Jennifer. Men nu blir det inget av. Nu ska dom bygga ett fult och opersonligt fik istället. BAJS PÅ ÖSTERSUND som förstör det enda som är fint här.
 
 
 

Är det en vanlig dag? Ja tyvärr, en helt vanlig dag.

Det enda jag har att göra idag är att ringa A-kassan och fråga hur och varför jag ska fylla i massa skit. Men då jag provade ringa var jag nummer 23 i kön och den gick INTE fort.. Så jag ska prova lite senare. Funderar också på att gå på gymmet, jag saaaknar det, men jag har ännu inte lyckats få till hur jag ska få håret att må bättre om jag ska gymma så ofta, hur fan gör idrottare egentligen? Vi får se hur det blir.
 
 

Ljuvlig blomkålssoppa, toppad med knaprigt bacon

Jag höftade receptet men det här receptet är väl ungefär som jag gjorde:

För ca 4 portioner:

  • 1  gul lök
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 5 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • Philadelphiaost
  • Salt, peppar

Gör så här:

Hacka löken fint och fräs i en ordentlig smörklick i en kastrull. Om du vill reda soppan lite kan du pudra över 1 tsk mjöl (kan uteslutas om du är strikt med kolhydraterna).

Häll i vatten och grönsaksbuljong och låt koka upp. Dela blomkålen i mindre bitar och lägg i kastrullen. Koka ca 10 minuter eller tills blomkålen är mjuk.

Häll i grädden och philadelphiaosten och låt koka upp. Mixa med mixerstav tills soppan är slät.

Smaka av med salt och peppar. Om man vill kan man tillsätta lite cayennepeppar.

Vill du ha en kraftigare soppa: ta mer grädde och mindre mängd vatten.

Som tillbehör har jag ostchips, creme fraiche och knaperstekt bacon.


Fyndat en skål för tio riksdaler

Den här fyndade jag häromdagen, endast 10 kronor! Vet inte om jag ska köpa massa fler. JAG FÅR JU INTE PLATS! Men visst är den fin? :)
 
 

Låt mig vara liten och förtvivlad

Oftast när jag är ledsen så säger människor åt mig hur jag borde känna istället. Då undrar jag, har jag inte rätt att vara ledsen en stund? Bara för att jag har en fin kille eller tak över huvudet, har jag inte rätt att gråta då? har jag inte rätt att känna mig värdelös en stund? Får man inte vara ledsen för att det inte hänt en tragedi? Varför får alla vara ledsen utom jag?
 
Låt mig lyssna på några sorgliga låtar, och säg såhär: Ibland känns allt piss och skit, men det går över. För precis så är det ju. Det går över. Så säg inte att jag inte får känna som jag gör, snälla! För om någon säger att man inte har rätt att vara liten och förtvivlad så känns det ju tusen gånger mer fel.
 
Nu vill jag inte att någon ska bli arg och ta åt sig fel, verkligen inte. För ofta blir det fel också, jag får inte berätta hur jag känner. Detta gäller inte bara en person heller, det är läskigt många som gör såhär och jag förstår inte varför? Jag vill att ni ska tänka efter. Alla har rätt att vara ledsen en stund. Alla har rätt att känna. Finns där som stöd och säg inte att det är fel, känslor är svåra att styra över.
 
 
 
 

Jag-kan-ingenting-och-jag-vill-sjunka-genom-marken-stund

Usch, allt faller isär. Jag kan ingenting, jag är inte värd någonting och ingen vill ha mig. A-kassor är bajs, Arbetsförmedlingen är bajs och framförallt så är mina chanser att få ett riktigt jobb bajs. Vad man än gör så är det fel. Hur ska man kunna resa sig varenda jävla gång DÅ DET ALLTID ÄR FEL. Det är som att leka med en kattunge, om den aldrig får tag i leksaken så ger den upp. NU GER JAG UPP. GOODBAJS!
 
 

“If you still look cute after your workout, you didn’t work hard enough”

Då får jag väl godkänt va? ;) Gjorde av med 800 kalorier! Var dock tvungen att börja på ett löpband. HATAR DOM, man förbränner sakta och det känns ovärt (Kul att jag bara använde dom förut) Men efter 70 sega kalorier på gåbandet så blev äntligen en crosstrainer ledig. Jag sprang dit och var lycklig! Kollade på project runway och tänkte nästan köra tills programmet tog slut men sist jag körde 800 kalorier så mådde jag skitdåkigt i timmar efterråt så jag vågade inge mer :)
 

En söt liten flicka bad mig en dag att ta kort på det här smultronet


Idag ska jag tamefan träna

Men det lär ju se ut ungefär som på bilden nedan. Opepp och det var sjukt längesen. Känns som år sen faktiskt, det är opraktiskt att bli sjuk. Men nu är det dags att återuppta kampen mot min kropp. Den lilla tjuriga jäveln som håller fast vid fettet som om jag behöver det som reserv. I REALLY DON'T NEED IT. Punkt och slut.
 
 
 

En bild på dig du hatar.

Ueww på min hals, hatar alla bilder där den syns. Ska operera bort den en vacker dag.
 

Himmelskt god fläskpannkaka

 
 
 
 
 
 

INGREDIENSER

3 paket bacon
8 st ägg
1,5 dl grädde
50 gram smör
250 gram keso
150 gram fet mild ost (tex gräddost, hushållsost)
 

GÖR SÅ HÄR

  1.  Sätt ugnen på 225 grader.
  2.  Finstrimla bacon och fördela det i en långpanna med smöret i mindre klickar.
  3.  Stek tills baconet blivit krispigt och fettet bubblar ordentligt.
  4.  Vispa under tiden upp äggen med grädden och rör ner keson. Övervispa inte - det räcker att det blandar sig hyggligt.
  5.  Strö riktigt små osttärningar på baconet och slå sen äggsmeten över.
  6.  Grädda tills pannkakan är vackert bubblig och fått gyllenbrun yta ca 18-20 min.
  7.  Servera med lättsockrade lingon eller varför inte med lättsockrad hjortronsylt, det är min favorit. Pannkakan är också god kall som mellanmål till en kaffekopp.
 
Recept kommer härifrån

Och det här är vad magen säger om dig

Vad har du på dig?
Joels t-shirt som det står No fur på, han hatar djurhår!
 
Vad önskar du just nu?
Att jag kunde äta en hel tårta utan konsekvenser
 
Vad har du ätit idag?
Druckit kaffe
 
Senaste köp?
Om man inte räknar mat så är det ett par skitsnygga byxor från Gina tricot som jag köpte för trånga ;)
 
Vad skrattade du senast åt?
Vet inte, säkert min fina kille som är så flumm <3
 
Vad grät du senast åt?
Igår när jag fick lite hypokondrianfall och trodde att jag hade cancer i buken (true story haha)
 
Vilken svordom använder du mest?
Fan i helvete kanske?
 
Vem var den senaste som ringde dig?
Kariita I think
 
Vem saknar du?
Glenn, Josefine, Muppen och Smulan!
 
Vem sov du med senast?
Min min min Joel <3
 
Vad läser du just nu?
Bloggar eller lchf tidningar ;)
 
Senast sedda film?
Den röda vargen
 
Dina tre senast inkomna sms?
"Jaha! Ja jag berättar sen! :) ärui stan?"
"Sover? :) ...... är här"
"Mmmmmmm *Hummar*"
 
Vad stod de i ditt senaste skickade sms?
"Kom då"
 
Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Pff, säkert nån kines!
 
Vad är du rädd för?
Cancer, allt som har med kroppen att göra typ. Mörker, framtiden, att mina nära och kära tar kål på sig själva och jag inte vet hur jag ska fixa det.. Det mesta :) Jag är en rädd människa.
 
Din favoritkaraktär ur en serie?
HALLÅ! Svampbob fyrkant for the win! Om det ska vara lite mera verkliga såå typ Dexter <3
 
Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Systeryster Karita
 
Vilket språk hade du velat lära dig?
Typ nåt coolt och annorlunda som håller på att dö ut eller nåt!
 
Vad för sorts killar faller du för?
Har ingen sort, min regel är klickar det så är det najs!
 
Vart vill du åka just nu?
Stockholm faktiskt! Har aldrig varit där för att vara där liksom.
 
Lista hittad här

En bild på dig du älskar.

 

En bild på dig med dina finaste vänner


En bild på dig en främling tagit.


Är i pilis och myser


En bild på mig + 10 fakta om mig.

  • Jag hoppar till sängen så att monstrena som ligger under den inte ska ta tag i mina fötter.
  • Jag kan inte vara arg eller elak på/med någon för då tror jag att dom ska dö och att jag måste leva med det på mitt samvete i resten av mitt liv.
  • Jag älskar att gå på stan på nätterna då det är sketamycket folk ute, människor kan fakknist vara roliga då.
  • Jag och Joel har varit tillsammans i 2 år och snart 7 månader.
  • Jag älskar Grekland, julen och choklad mest av allt.
  • När jag är arg så skriker jag och stampar i golvet som ett barn.
  • Svampbob fyrkant är min idol.
  • Skulle vilja våga att raka av mig håret.
  • Jag skäms över saker man inte ska skämmas över och skäms inte alls för saker man borde skämmas över.
  • När jag är full (som jag typ varit 5 gånger i mitt liv) så får jag spagettiben

Shoppiloppilopp lopp lopp, nu ryker pengarna opp

Har handlat mig ett par byxor (LITE SMÅA HIHI) en t-shirt och ett nitskärp. Skitsnygga grejor. Har så svårt att shoppiloppa nu då jag försöker handla efter mina bröst. TYCKER INGENTING passar till dom. Vill typ ha en loppis också så jag kan sälja alla mina gamla kläder. Jag vill typ byta ut allt och börja om från början. Tycker inte om några kläder alls längre typ. Tänkte göra en bild lista men vill ha min hårddisk från pilis först men jag börjar med den här bilden ändåe. ketchup ketchup punkt.
 
 
 
En bild på dig du tagit själv.

En riktigt bra och inspirerande sida

Har hittat en sida där dom visar fantastiska frisyrer med mera :) (Jag gillade frisyrerna mest) Kika in vettja :) HÄR
 

Lugnt och tyst men knappast underbart



Jag har tappat bort min stil, jag gör saker jag aldrig skulle göra om jag visste vem jag var. Vart är jag.

RSS 2.0