Nu jävlar bär det fan av snart!

Imorgon gäller det, imorgon sätter vi oss i bilarna ner till Stockholm/Arlanda för att sedan flyga ner till AFRIKA! Hur grymt låter inte det då?






Tunisien är olivträdens, kaktusarnas och moskéernas land. Kulturen känns annorlunda från vår och har inslag från såväl orientalisk kultur som västerländsk kultur. Under århundraden har erövrare avlöst varandra och fenicier, romare, araber, turkar och fransmän har alla lämnat spår i den tunisiska historien. I städerna kan du skåda fantastiska och historiska lämningar som till exempel den storslagna och imponerande romerska amfiteatern i El Djem eller de arkeologiska utgrävningarna i Karthago.


Pengarna räcker längre

I Tunisien är det fortfarande billigt att leva vilket innebär att reskassan räcker lite längre. I städernas myllrande medinor som med alla exotiska dofter, prylar och färger fyller dina sinnen gäller det att pruta - här kan du göra riktiga fynd. Efter shoppingturen kan det vara skönt att slå sig ned på en uteservering och beställa in en kopp tunisiskt kaffe för en billig peng.


Långa sandstränder och härlig öken

Kilometer efter kilometer breder sandstränderna ut sig, med kristallklart och rent vatten. Eftersom stränderna är långgrunda passar Tunisien perfekt för barnfamiljer. När du är i Tunisien är det ett måste att bege sig till sanddynerna i Sahara och uppleva hettan i öknen. Passa på att rida kamel eller kör fort fram i en så kallad quidebike - det är en oförglömlig upplevelse!


Kommentarer
Postat av: Jossan

Hur lång tid tar resan? :)

2009-06-12 @ 10:26:29
URL: http://lenajosefine.blogg.se/
Postat av: Alexander

Låter hur najs som helst :O

2009-06-12 @ 12:12:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0