Att uppfattas fel

Ibland har jag märkt av att jag inte alltid uppfattas som jag känner mig. Alla verkar inte vara ett fan av ironi och jag är så jävla ironisk som man kan bli. Människor uppfattar mig som elak och utnyttjande. Men grejen är att jag menar ju förfasen inte allt jag säger, kan inte alla människor lyssna på tonläge eller seriositet? Ibland orkar jag bara inte. Jag är inte ett dugg elak. Jag är så jävla snäll och ödmjuk, se jag kan till och med säga det om mig själv (inte ironiskt).
 
 
 
 
 

Ett inlägg av Fanny som jag kände igen mig i

 

Skrivet av Fanny Åström

Minns när jag hände med en man som alltid pratade nedvärderande om kvinnor. Var ständigt rädd för att avslöja mig som ”kvinna”. Alltid detta: ”kvinnor är ologiska, kvinnor är överkänsliga”, som gjorde mig skiträdd för att visa känslor. Han kunde såklart visa känslor, för han var ju inte kvinna och visade dem dessutom på ett ”manligt” sätt.

När han blev ledsen eller arg var det en reaktion på omgivningen, när jag blev det handlade det om min ”kvinnlighet”. För mig var kvinnligheten ett ständigt överhängande hot, något som jag absolut inte ville bli förknippad med men alltid var nära. Samtidigt så skulle jag ju vara just ”kvinna” i hans sällskap då vi hade en romantisk relation. Det var en svår jävla balansgång.

Jag började hata min ”kvinnlighet” mer och mer, blev rädd för varje känslouttryck för att han skulle döma ut det som ”irrationellt”. Det tog lång tid efter att vi slutat umgås innan jag gjorde mig av med detta internaliserade kvinnohat. Det var ju inte bara han som stod för det, det finns i hela samhället; att vara ”kvinnlig” är att vara känslosam, ologisk. Kvinnors känslouttryck nedvärderas och viftas bort, mäns känslouttryck tas på allvar.

Som kvinna måste en alltid förhålla sig till bilden av den hysteriska kvinnan, den ologiska och överkänsliga. En måste alltid tänka på att lägga band på sig, att inte ”överreagera” så att män inte ska kunna avfärda en som hysterisk. Att ständigt behöva se sina känslor utifrån och analysera, göra allt för att inte överreagera.

Sedan jag släppte idén om att det är viktigt att framstå som ”rationell” i mäns ögon har jag mått mycket bättre. Jag vet nu att det är okej för mig att vara skitförbannad, ledsen, besviken över den skit män utsätter mig för. Jag vet nu att den som inte tar mina känslor på allvar är inte en person jag har lust att ha i mitt liv. En man som inte tål att konfronteras med de känslomässiga konsekvenserna av sitt förtryck är inte värd ett skit. En man som hellre viftar bort en som ”ologisk” än att värna relationen och ens känslor kommer alltid att svika.


Fel mattjävel

Beställde en matta för två månader sen, igår kom den, tror ni inte att det var fel jävla mattjävel? Nu står vi mattlös igen för den mattan jag skulle ha var ju slut. Ellos kan ju dra åt helvete. 

Nu är frågan, långt eller kort?

Nu är det dags att ta beslutet om jag ska börja spara ut eller fortsätta ha kort, men beslutet är ju fan inte lätt. Men om jag ska ha kort är det fasen dags att klippa sig för det börjar bli svårtstyrt. Men åååååh. Jag känner mig lika snygg i båda och lika ful i båda. Hatar hatar hatar min hals och nacke. Om den bara inte fanns hade jag nog aldrig tänkt tanken på att ha långt igen. För det är så sköööönt med kort. Men då jag hade långt kan man göra så mycket roliga frisyrer då man ska vara fin. och så kan man gömma lite med håret ;) RÖSTA DÅ! Hur tycker ni jag uppfattas i respektive frisyrer? Det är ju ni som ser bäst, en själv dömer en så hårt i spegeln bara. Ni ser med personlighet och allt.
 
 

Önskelista

Mammsen bad om en önskelista till min födelsedag, så här kommer den!
 
Tavlor med kattdjur (Joel vet vilka)
Personlig tränare
Springskor (presentkort på gåochlöp kliniken)
Hantlar eller skivstång med minst 20 kg vikt
En ring från lilla modeshopen strl M, 399:-  (se bild nedan)
Fredagsbiljett på Yran
Presentkort på bio, indiska, H&M eller gina.
Presentkort på massage
Odd Molly kofta
Bli utbjuden på middag
En prinsesstårta
Nya kuddar till sängen, platta och fasta
 
 
 
 
 
 
 
 

You don't own me

 

Titta på dom här eller ruttna i helvetet!

http://blogg.svt.se/fullpatte/kategorier/hela-program/

Sugen på mohawk!RSS 2.0