Mina största cravings som LCHFare

 
Frukt, speciellt banan och megagrönt äpple. Ååh så gott.
Sen kommer mjölkchoklad, men jag har ju alltid älskat det! Mmm
Tunnbröd och knäckebröd, men det är ju livsfarligt, får jag en knäckemacka så slutar jag inte äta förrän allt är slut i min väg. Sorgligt men sant.
Chilinötter och chips! Och det är väl det jag saknar mest, pasta, ris och potatis har jag typ glömt bort att det ens finns. Förutom då jag gör stinas kyckling och vill gojsa ner ris i såsen.
 
 
 
 
 
 
 

The love of my life


Godaste semlan jag ätit någonsin

 
 
Istället för fettisdag så hade jag och Sara fettonsdag, det resulterade i världens godaste semlor. Jag åt upp alla fem jag gjorde. Tur att dom är små. Små fantastiska skapelser med smak av himlen. Receptet kommer härifrån
 

Antal: 5 stycken (ganska små men mättande)

- Kardemummabullar
- Mandelmassa
- Vispadgrädde
- Sukrin melis som florsocker

Kardemummabullar
2 ägg
1 dl kesella
50 g mjukt smör
0,5 dl Sukrin +*
1 krm salt
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 dl pofiber**
1 uppvispat ägg att pensla med

* Kan inte garantera att de inte sjunker ihop om man använder annan sötning men det bör fungera med Stevia strö.
* Bli inte avskräckt av att pofiber innehåller 12g/100g kolhydrater. Kolhydratinnehållet är i sig helt ointressant om man inte räknar in mängd. I detta fallet innehåller 1 dl pofiber cirka 2-3 gram kolhydrater, utslaget på totalen blir det väldigt lite. Pofiber är dessutom bra för magen.

Gör så här: Vispa samman ägg, smör, kesella, sötning,  salt, kardemumma och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

 

Mandelmassa
1,5 dl mandelmjöl
3 msk grädde
0,5 msk sukrin+ eller motsvarande
Ca 3 droppar bittermandelessens

Gör så här: Blanda samman ingredienserna. Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde, lägg på locket och pudra din skapelse med sukrin melis.


En riktig makeover

Jag önskar att jag fick en makeover, där någon som verkligen kunde sin sak gjorde om mig till det jag passar bäst i. Hade dom sagt raka av håret hade jag blivit lycklig! Tänk om man passade i det, men feg är man ju för att prova.Tar ju dessutom sån jävla lång tid för håret att växa ut igen, nu äntligen börjar jag bli nöjd med längden, men ändå vill jag raka av skiten. Jag skulle ju gilla att testa, jag gillade ju att ha lite längre än till hakan, men då jag vill ha långt igen så hatar jag väntan, och mellanlängden. Hatar då man har en frisyr i väntan på en annan liksom. Blö! Finns det inget proffs som kan säga hur jag ska ha håret bara? Då jag frågat frisörerna jag gått till har dom ju inte sagt nåt, "jag skulle väl klippa upp det lite". Tråkigt. Eller som då jag fick tvinga frisören att klippa mer och mer. Näe, jag vill ha en ärlig och proffsig frisör som jag kan lita på, då skulle jag göra vad som helst.

Where there is desire there is gonna be a flame

Ojoj, jag må bli lite kreativ igen. Tror jag ska ta bort facebook igen, fan vad det tar upp tid. Man sitter där och gör precis ingenting hur länge som helst. Då finns det ju faktiskt roligare saker att göra! Mjo, facebook förbud blir det nog, och så ska jag typ göra tid för att göra vissa saker. Som att rita, jag vill ju bli bra på det men jag tar mig aldrig tiden att öva. Om man liksom tvingar sig visst många gånger så borde det väl komma automatiskt? eller?

utvecklingen i vårat sovrum


RSS 2.0