Ansiktsrengöring med olja

Även kallat OCM, det bästa mitt ansikte någonsin blivit insmord med, jag älskar det! Har kopierat Lady Dahmers beskrivning om hur man gör så det blir rätt på en gång! Jag blandade det dock i en söt gammal spritflaska (Typ såna som brukar finnas i minibaren på hotell) Jag snodde några från far min och rengjorde och tog bort etiketterna, hur tjusigt som helst eller hur? Man kan ju ge bort dom i present också. Nedan finns beskrivningen på ansiktsrengöringen.



OCM - eller The Oil Cleansing Method som den kallas - är världens bästa rengöringsmetod för ansiktet. Glöm dyra rengöringsprodukter, glöm framförallt tvål som torkar ut och stör ph-balansen! OCM tar hand om de flesta hudproblem, rengör på djupet och har en bevisad effekt på akne.  

Hur ofta bör man göra det? Beror på hudtyp och behov. En del gör detta varje kväll. Andra varannan. Vissa - som jag -  en till två gånger i veckan. Man får prova sig fram helt enkelt!



Du behöver:
  • Ricinolja, solrosolja (funkar med olivolja eller nån annan favoritolja också)
  • En ren, mjuk handduk/tvättlapp
  • Rinnande varmt vatten

Blanda ricinolja med solrosolja. Hur mycket du ska ta av varje beror på din hudtyp, exempelvis

  • Oljig/fet hud: 30% ricin, 70% solros
  • Balanserad hud: 20% ricin, 80% solros
  • Torr hud: 10% ricin, 90% solros
Blanda i ett rent, torrt "kärl" (jag använde en vanlig mugg), det räcker med lite på botten bara. Häll upp lite i handen, ungefär som en femkrona och låt den värmas mellan dina händer genom att gnugga dem mot varandra. Sprid ut oljan över ansiktet. Massera in oljan över ansiktet med långsamma rörelser, massera in oljan djupt i porerna. Ta din tid och fokusera på problemområdena. Samtidigt som du masserar, låt tankarna flyga iväg och passa på att stressa ner och slappna av. Sitt ner, andas djupt och lugnt och låt oljan verka medan du blir lugn.


När du är nöjd och känner dig lugn, ta din rena handduk/tvättlapp och blöt ner den med riktigt hett vatten. Du ska inte bränna dig, men det ska vara varmt nog (ånga) för att öppna porerna. Håll handduken över ansiktet och håll kvar tills den blivit sval. Torka försiktigt bort resterna av oljan med handduken och skölj den sedan åter i hett, rinnande vatten. Håll den över ansiktet igen tills den blir sval, skölj den därefter och upprepa proceduren två till tre gånger till. Skrubba inte ansiktet, oljan försvinner ändå. Var inte rädd att oljan inte ska försvinna, det gör den!

Efter; smörj med lite olja eller Aloe. (eller vad du nu föredrar)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0