Godaste semlan jag ätit någonsin

 
 
Istället för fettisdag så hade jag och Sara fettonsdag, det resulterade i världens godaste semlor. Jag åt upp alla fem jag gjorde. Tur att dom är små. Små fantastiska skapelser med smak av himlen. Receptet kommer härifrån
 

Antal: 5 stycken (ganska små men mättande)

- Kardemummabullar
- Mandelmassa
- Vispadgrädde
- Sukrin melis som florsocker

Kardemummabullar
2 ägg
1 dl kesella
50 g mjukt smör
0,5 dl Sukrin +*
1 krm salt
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 dl pofiber**
1 uppvispat ägg att pensla med

* Kan inte garantera att de inte sjunker ihop om man använder annan sötning men det bör fungera med Stevia strö.
* Bli inte avskräckt av att pofiber innehåller 12g/100g kolhydrater. Kolhydratinnehållet är i sig helt ointressant om man inte räknar in mängd. I detta fallet innehåller 1 dl pofiber cirka 2-3 gram kolhydrater, utslaget på totalen blir det väldigt lite. Pofiber är dessutom bra för magen.

Gör så här: Vispa samman ägg, smör, kesella, sötning,  salt, kardemumma och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

 

Mandelmassa
1,5 dl mandelmjöl
3 msk grädde
0,5 msk sukrin+ eller motsvarande
Ca 3 droppar bittermandelessens

Gör så här: Blanda samman ingredienserna. Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde, lägg på locket och pudra din skapelse med sukrin melis.


Kommentarer
Postat av: Lina S

Mums!

2013-02-26 @ 10:55:04
URL: http://linastrandh.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0