Mina största cravings som LCHFare

The love of my life

Godaste semlan jag ätit någonsin

Antal: 5 stycken (ganska små men mättande)
- Kardemummabullar
- Mandelmassa
- Vispadgrädde
- Sukrin melis som florsocker
Kardemummabullar
2 ägg
1 dl kesella
50 g mjukt smör
0,5 dl Sukrin +*
1 krm salt
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 dl pofiber**
1 uppvispat ägg att pensla med
* Kan inte garantera att de inte sjunker ihop om man använder annan sötning men det bör fungera med Stevia strö.
* Bli inte avskräckt av att pofiber innehåller 12g/100g kolhydrater. Kolhydratinnehållet är i sig helt ointressant om man inte räknar in mängd. I detta fallet innehåller 1 dl pofiber cirka 2-3 gram kolhydrater, utslaget på totalen blir det väldigt lite. Pofiber är dessutom bra för magen.
Gör så här: Vispa samman ägg, smör, kesella, sötning, salt, kardemumma och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.
Mandelmassa
1,5 dl mandelmjöl
3 msk grädde
0,5 msk sukrin+ eller motsvarande
Ca 3 droppar bittermandelessens
Gör så här: Blanda samman ingredienserna. Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde, lägg på locket och pudra din skapelse med sukrin melis.
En riktig makeover

Where there is desire there is gonna be a flame

utvecklingen i vårat sovrum
