Vi är så jävla lurade.

Jag har aldrig känt mig så klok som jag gör nu. Lchf är det bästa som hänt mig. Jag har fått så förbaskat mycket insikt i hur världen fungerar. Hur jävla lurade vi är. Det finns starka bevis på att bara man är bra på att snacka så får man som man vill (Titta bara på hitler). Samma gäller hur världen fick sina sjuka kostråd. Det var bara en jävel som var bra på att snacka och skrämmas. Det finns inte ens bevis på att det är så. Det jag råder er att göra är att kika på statistiken. (LÄS MATREVOLUTIONEN) När började vi bli fetare och fetare? När kom mjölet? När kom sockret? När kom fettskräcken? Det syns så väl vad det är som fuckat upp hela våran värld. Det syns också så jävla väl när våra vanligaste folksjukdomar kom, SOM ALDRIG FANNS FÖRUT.
 
Det är så fruktansvärt viktigt att tänka på vad man stoppar i sig. Man kan äta sig frisk. Maten påverkar ALLT. Har du ont i lederna? Har du högt blodtryck? Diabetes? Allergier? Cancer? Demens? Gallsten? Gikt? Karies? listan bara fortsätter. Och allt påverkas av vad vi äter. Vissa är trångsynta och är inte öppen för förändring. Men vi måste agera nu. Men de som inte tror mig ger jag endast ett tips. PROVA! Ät riktig mat ett tag och se hur du mår, du kommer rasa i vikt (om du har övervikt förstås), och fördel efter fördel dyker upp, sötsuget försvinner, och man mår så fantastiskt. Jag försöker bara vara det posetiva exemplet.
 
"Om du försöker övertala folk som inte är redo blir de irriterade. Det behövs inte. När de är redo och  nyfikna så kommer de att fråga dig" - Kostdoktorn Andreas Eenfeldt
 
 
JOEL - Håller du på att rädda världen?
JAG - Japp!
 

ÄT DET HÄR
  • Kött: Valfri sort. Nöt, gris, vilt, kyckling. Fettranden är nyttig liksom skinnet på kycklingen. Välj gärna ekologiskt och gräsbetat om du kan.
  • Fisk och skaldjur: Alla sorter. Gärna feta fiskar som lax, makrill eller strömming. Undvik panering.
  • Ägg: I alla former. Kokt, stekt, omelett. Gärna ekologiska.
  • Naturligt fett, feta såser: Använd gärna smör och grädde i matlagningen så blir det godare och du blir mättare. Bearnaisesås, hollandaisesås, läs på förpackningarna eller gör själv. Kokosfett, olivolja och rapsolja är också bra alternativ.
  • Ovanjordsgrönsaker: Alla sorters kål, till exempel blomkål, broccoli, vitkål, brysselkål. Sparris, squash, aubergine, oliver, spenat, svamp, gurka, grönsallad, avokado, lök, paprika, tomat med mera.
  • Mejeriprodukter: Välj alltid det fetaste alternativet. Riktigt smör och Bregott, grädde (40 %), crème fraiche, feta ostar. Fet grekisk/ turkisk yoghurt. Var försiktig med vanlig mjölk och fil, de innehåller mycket mjölksocker. Undvik smaksatta, sockrade och lättvarianter.
  • Nötter: Bra som tv-godis (helst i måttliga mängder).
  • Bär: Okej i måttliga mängder, om du inte är superstrikt/-känslig. Goda med vispad grädde.
UNDVIK DET HÄR
  • Socker: Värst av allt. Läsk, godis, juice, sportdrycker, choklad, kakor, bullar, kaffebröd, glass, frukostflingor. Även sötningsmedel undviks helst.
  • Stärkelse: Bröd, pasta, ris, potatis, pommes frites, chips, gröt, müsli och så vidare. »Fullkornsprodukter« är bara mindre dåliga. Måttliga mängder rotfrukter kan vara okej om du inte är alltför noga med kolhydraterna.
  • Margarin: Industriell smörimitation med onaturligt hög omega-6-halt. Har inga hälsofördelar, smakar dåligt. Statistiskt kopplat till astma, allergier och andra inflammatoriska sjukdomar.
  • Öl: Flytande bröd. Full av maltsocker tyvärr.
  • Frukt: Mycket socker. Ät undantagsvis som naturligt godis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0